اگر بتازگی متوجه نقاط خالی داخل موهای خود شده اید، ممکن است دچار یک اختلال خودایمنی به نام ریزش مو سکه ای یا همان آلوپسی آره آتا شده باشید.
گاهی ممکن است بنا بر برخی اشتباهات، سیستم ایمنی بدن ما به خود ما حمله می کند. درکسانی که دچار طاسی سکه ای می شوند، سلولهای دفاعی بدن به فولیکولهای مو حمله می کنند و باعث ریزش موها میشوند. میزان ریزش مو در افراد متفاوت است. برخی از افراد فقط در چند نقطه دچار طاسی می شوند و برخی دیگر مقدار زیادی از موهای خود را از دست می دهند و در برخی موارد که بسیار نادر است؛ امکان دارد که تمامی موهای بدن خود را از دست بدهید، در این گونه موارد نادر آلوپسی آره آتا به نوع آلوپسی یونیورسالیس تبدیل میشود.
ریزش موی سکه ای در انواع متفاوتی است. گاهی موها رشد می کنند و مجددا می ریزند. گاهی ابتدا بدون رنگدانه و سفید در می آیند و بعد از مدتی رنگدار میشوند و در بعضی موارد دیگر موها مجددا بخوبی رشد می کنند.
اگرچه هنوز هیچ درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد که برای همه افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا کار آمد واقع شود؛ اما برخی درمان ها در برخی از افراد مفید واقع می شود. بسته به نوع ریزش موی سکه ای، سن شما و مقدار ریزش مو درمان های مختلفی وجود دارد.
هدف اصلی درمان توقف حمله سیستم ایمنی بدن و رشد مجدد موها ست و این برای افرادی که ریزش مو در آن ها خفیف است؛ موثرتر به نظر می رسد.
برای کسانی که ریزش موی شدید دارند و بیش از نیمی از موهای سر و بدن خود را از دست داده اند؛ داروهای خوراکی (قرص)، موضعی (روی پوست اعمال می شوند) و همچنین درمان های فتوتراپی نیز وجود دارند.
هیچ یک از داروها و روش های متداول به طور خاص توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان آلوپسی آره آتا تایید نشده اند؛ اما برای سایر بیماری ها تایید شده هستند.
نکته قابل توجه در درمان این است که اگرچه امکان دارد که پس از درمان موهای شما دوباره رشد کنند؛ اما هیچ تضمینی وجود ندارد که بعد از توقف درمان دوباره دچار ریزش مو نشوید.
در ادامه چندین روش برای درمان وجود دارد که شاید بخواهید برای رفع ریزش مو آن ها را امتحان کنید:
کورتیکواستروئیدها داروهای ضدالتهابی هستند که برای کسانی که دچار بیماری های خودایمنی باشند، تجویز می شوند. این داروها قابل تزریق به پوست سر یا مناطق دیگر هستند. همچنین به صورت قرص، کرم، پماد و فوم بکار می روند. این تزریقات توسط متخصص پوست صورت می گیرد و معمولا هر چهار تا شش هفته یک بار تکرار می شود.
اگر این روش پاسخگو باشد؛ معمولا رشد موهای جدید در طول چهار هفته قابل مشاهده است و عوارض جانبی شناخته شده برای این روش درمانی بسیار کم است.
تزریق کورتیکواستروئید مانند تمام روش های درمان ریزش مو سکه ای از رویش موهای جدید جلوگیری نمی کند و عوارض بسیار کمی در رابطه با این روش درمانی گزارش شده است. گاهی فرورفتگی های موقتی روی پوست به وجود می آیند که با گذشت زمان بهبود پیدا می کنند.
برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.